PŘÍBĚH SPOLEČNOSTI CALIFORNIA SCENTS

Osvěžovače vzduchu "v malé plechovce"

Píše se rok 1993, v Jižní Kalifornii právě sjel z výrobní linky první osvěžovač vzduchu s nápisem California Scents na své etiketě a ve vzduchu je cítit, že se právě zrodil nový způsob a přístup k osvěžení a provonění prostředí kolem nás. Společnost California Scents a jejich osvěžovače vzduchu "v malé plechovce", jak se jim brzy začalo přezdívat, se stala v té době první značkou, která k osvěžení okolního prostředí zvolila ryze čistý, přírodní přístup a odklonila se tak od využití v té době velmi populárního, ale škodlivého, aerosolu, využívaného v 80. a brzkých 90. letech.

první kroky

Značka California Scents byla něco mnohem víc, čím se vyznačovala, než jen pro ní typickým obalem, krásnými barevnými etiketami a chytlavými názvy jednotlivých druhů vůní.

Nejvíce charakteristický je pro značku California Scents totiž 100% ryze čistý přírodní vonný olej napuštěný ve 3 blocích biologicky rozložitelného lisovaného lnu, hermeticky uzavřeného v recyklovatelné hliníkové plechovce, která zaručuje v podstatě neomezenou životnost před samotným otevřením malého osvěžovače vzduchu v plechovce.

proutěný košík


6 původních vůní

Na začátku bylo pouze 6 druhů vůní, které ve svém názvu nesly pro ně charakteristické lokality napříč USA:

Všechny původní vůně se brzy dostaly i na pulty místních obchodů a započal tak první test tohoto v mnoha ohledech nového produktu u zákazníků.


Při pohledu zpátky na to, jaké vzrušení u zákazníků těchto 6 původních vůní vzbudilo a jaký měly úspěch, lze konstatovat, že právě tyto vůně jsou pro společnost California Scents právě těmi nejdůležitějšími, neboť otevřely dveře mnoha příležitostem, podílely se na rychlém vzestupu značky California Scents a dozajista se staly stavebními kameny pro vznik dalších druhů vůní a celých zcela nových produktových řad. Nutno dodat, že i dnes mnoho z těchto původních vůní patří mezi ty vůbec nejprodávanější vůně napříč celým spektrem ostatních vůní.


V konečném důsledku, byla to právě kvalita a podmanivá vůně těchto malých plechovek, která zákazníky oslovila a strhla na svou stranu.
 CALIFORNIA SCENTS