EKOLOGICKÝ PRODUKT

Plechovka - popis

Již v roce 1993 společnost California Scents uvedla na trh osvěžovač vzduchu Spillproof Organic Air Fresheners®. Tento výrobek, složený z biologicky rozložitelného materiálu (3 bloky lisovaného lnu), napuštěný 100% přírodním vonným olejem a balený v recyklovatelném hliníkovém obalu jednoznačně přinesl závan svěžího vzduchu do světa osvěžovačů vzduchu. Takto přirozený způsob provonění a osvěžení vzduchu byl revoluční novinkou v době, kdy konkurenční značky vyráběly aerosolové a fluorcarbonem plněné rozprašovače. Společnost California Scents dodržuje svůj ekologický závazek i v dnešní době a zároveň přenáší hlavní myšlenku, se kterou byl vyroben její první produkt i do svých ostatních produktových řad osvěžovačů vzduchu a pohlcovačů pachu, ruku v ruce se svou ekologickou tradicí.


Společnost California Scents začala vyrábět "zelené", k přírodě přátelské produkty ještě předtím, než to začalo být v módě.

Rok od roku se po celém světě stále více rozvíjí silný společenský trend: pozornost k přírodě a návrat k přírodě šetrnějšímu životnímu stylu. Uvědomování si toho, co pro nás skutečně znamená příroda a její hodnoty, nás také motivuje k tomu, abychom měnili své chování. Mění se náš životní styl. To jak každý den žijeme, co jíme, jak se oblékáme a jak se chováme sami k sobě i k ostatním. Stále větší ohled bereme na to, zda s naším okolím, s přírodou, žijeme v harmonii...a nejinak je tomu i v oblasti provonění okolního životního prostotu nás všech. Podle mnoha výzkumů stále více žen zohledňuje ekologický přístup při nakupování různých produktů i jejich spotřebě. 72 % z nich tvrdí: „…velmi mi záleží na životním prostředí a dávám přednost ekologicky šetrným výrobkům, které nezatěžují životní prostředí…“. V souladu s pozitivním přístupem ke svému životu a okolnímu prostředí, ve kterém žijeme, se formuje nová spotřebitelská skupina zákazníků. Mají společnou zejména silnou orientaci k přírodě a jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

PŘÍRODNÍ INGREDIENCE_1

Cíl značky California Scents je jasný - i nadále poskytovat ekologicky smýšlejícím zákazníkům efektivní řešení v oblasti osvěžení a provonění okolního životního prostoru, které nejen že přinese skutečný požitek ze svěžesti, ale také je šetrný k naší Zemi.

Vezměte ekologicky šetrné produkty, spojte je s trvalým ekologickým přístupem, který se využívá při výrobních procesech (menší spotřeba vody, energie, produkce méně škodlivých emisí, méně odpadu, používání recyklovaného a recyklovatelného materiálu) a dostanete základní principy, na kterých stojí samotná značka California Scents - zelená filosofie, která pomáhá chránit a zajistit jasnou a čistou budoucnost pro všechny její následovatele. 

EKOLOGICKÝ PRODUKT


Enviro Kleen™
 je "ekologický" certifikační program poskytovaný společností ChemTel, zaměřující se na rostoucí potřebu spotřebitelů rozlišit produkty, které jsou šetrné k životnímu prostředí.

Výrobky jsou testovány na sensibilitu, rakovinotvornost, mutagenitu, reprodukční toxicitu, ekologickou persistenci, vodní toxicitu, nebezpečné vlastnosti v souladu s IFRA zásadami, v souladu se standarty Evropské unie a v hlavním souladu se standarty Enviro Kleen.
U produktů, které úspěšně projdou certifikačním programem Enviro Kleen™ je zaručen menší dopad na životní prostředí a jsou nezávadné pro lidi a zvířata.